Tilburger bekent deelname kasteelmoord

De Nederlander Franciscus “Roij” L. (37) uit Tilburg heeft bekend betrokken te zijn geweest bij de moord op kasteelheer Stijn Saelens in het Belgische Wingene. Dat meldt Het Laatste Nieuws. De krant schrijft dat L. heeft erkend te hebben geholpen met het begraven van het lijk.

Poort

‘Ik heb het lijk helpen begraven – maar meer ook niet’, zou hij hebben gezegd. Uit de verklaringen van L. zou blijken dat hij eind januari 2012 aan de kasteelpoort stond terwijl zijn inmiddels overleden oom Ron van Bommel uit Eindhoven Saelens vermoordde. Vervolgens zouden ze het lijk samen hebben laten ‘verdwijnen’ in een bos nabij een chalet van een andere verdachte. Het lichaam van Saelens werd twee weken later gevonden.

Levenslang

Als L. wordt veroordeeld voor het hulp bij het wegmaken van het lichaam, dan kan hij maximaal twee jaar cel krijgen. Het is mogelijk dat L. wordt veroordeeld als mededader. Dan hangt hem een levenslange straf boven het hoofd. De vermoedelijke opdrachtgever, de schoonvader van Stijn Saelens, is vorige week opnieuw aangehouden, waarschijnlijk op basis van verklaringen van L., net als een tweede Nederlander.

Alle berichten over de zaak.