Tilburger beschoten bij inbraak kwekerij

Een 32-jarige Tilburger is in de nacht van dinsdag op woensdag zwaargewond geraakt doordat hij werd beschoten bij een bedrijfspand in Kaatsheuvel. Hij deed vermoedelijk een poging tot inbraak. In het pand werd later een wietkwekerij aangetroffen. Wie de man heeft neergeschoten, is nog niet bekend.

Bij de politie kwam rond 1.25 uur een melding binnen van een schietpartij in Sprang-Capelle. Toen de agenten daar aankwamen, konden ze niets vinden van de mogelijke schietpartij. Na verder onderzoek bleek er te zijn geschoten bij een bedrijfspand aan de Poolsestraat in Kaatsheuvel.

In het pand werd een wietkwekerij aangetroffen en tussen de planten lag een verdachte die zwaargewond was. De 32-jarige Tilburger had onder meer een schotwond en werd herkend door de politie.

Uit sporenonderzoek concludeert de politie dat de man via een gat in het dak wilde inbreken in de wietkwekerij. Vervolgens is hij daar beschoten. Van de schutter(s) ontbreekt nog ieder spoor. De Tilburger is naar het ziekenhuis gebracht.