Tilburger is verdachte Kasteel-moord

De Tilburger Frans “Roij” L. is de tweede man van wie het dna overeenkomt met genetisch materiaal dat werd gevonden bij de moord op de Belgische kasteelheer Stijn Saelens uit Wingene. De andere vermoedelijke moordenaar is de inmiddels overleden Eindhovenaar Ronnie van B. (foto). L. is zijn neef.

Huisschilder

Belgische media schrijven dat L. (37) van beroep huisschilder is en vader van twee jonge kinderen. Hij is onlangs opgepakt in Eindhoven en zit nu vast in Amsterdam in afwachting van de uitspraak van de Amsterdamse rechtbank in zijn overleveringszaak, die volgende week 27 maart wordt behandeld.

Zeil

De Belgische politie gaat ervan uit dat L. op 31 januari 2012 zijn oom heeft geholpen bij de kasteelmoord. Waarschijnlijk was Van B. de man die Saelens heeft doodgeschoten. Het parket in Brugge kreeg vorige week de bevestiging dat het dna van L. overeenkomt met de dna-sporen die zijn gevonden werden op de verpakking van een zeil waarin Stijn Saelens ­was gewikkeld voordat hij werd begraven, en in het chalet van mede-verdachte Pierre S., die de moordenaars zou hebben aangezocht op verzoek van de schoonvader van het slachtoffer.

Alle berichten over de zaak.