‘Tilburger was ondergrondse bankier en waste zeker 7 miljoen euro wit’

De politie heeft zaterdag bekend gemaakt dat er dinsdag een 31-jarige Tilburger is aangehouden op verdenking van grootschalige witwaspraktijken. De recherche concludeert na onderzoek dat de man in anderhalf jaar meer dan zeven miljoen euro zou hebben witgewassen als ondergrondse bankier.

(beeld uit archief)

Garageboxen

Het onderzoek loopt nog door en de politie sluit niet uit dat de verdenking over de hoogte van het witgewassen geldbedrag nog groter wordt. De politie doorzocht dinsdag een woning, een autobedrijf en meerdere garageboxen in Tilburg. Dat gebeurde naar aanleiding van een onderzoek van Team Financiële Opsporing.

In de woning van de verdachte vond de politie dinsdag digitale informatie die erop kan wijzen dat de man in het afgelopen halfjaar meer dan drie miljoen euro heeft witgewassen. In totaal zou de verdachte meer dan zeven miljoen euro hebben witgewassen in een tijdbestek van anderhalf jaar.

Hasj

Het onderzoek naar de onder andere gevonden digitale informatie is nog in volle gang en de politie sluit daarom ook niet uit dat het witgewassen geldbedrag nog groter wordt. Naast de digitale informatie nam de politie ook nog negen auto’s en meerdere dure horloges in beslag. In een van de garageboxen troffen politiemensen een auto aan met daarin tientallen kilo’s hasj met een straatwaarde van ruim 600.000 euro. Er wordt nog onderzocht van wie de auto en de daarbij horende hasj is. De eigenaar krijgt echter de hasj niet terug, want die is vernietigd.