Tilburgse broers vast om online drugshandel

Woensdag heeft de politie op verschillende locaties in Tilburg grote hoeveelheden harddrugs in beslaggenomen. Dat was in een onderzoek naar de handel in drugs via het dark web. Twee Tilburgse broers werden eerder die ochtend aangehouden.

MDMA-kristallen

Zij zaten donderdag nog vast voor verder onderzoek. In totaal doorzocht het team woensdag vier woningen, een berging en een bedrijfspand in de wijken Oud-Noord en West. Hierbij werd een grote hoeveelheid aan MDMA-kristallen, duizenden xtc-pillen, kilo’s cocaïne en hasj aangetroffen met een straatwaarde van minimaal 1,5 miljoen euro.

Bitcoins

Gedurende het onderzoek is er samengewerkt met de digitale recherche. Naast de grote hoeveelheden harddrugs, werden ook verschillende digitale goederen in beslag genomen. Deze digitale middelen, waaronder laptops, worden onderzocht op sporen.
Bitcoins
Ook werd er beslag gelegd op een hoeveelheid bitcoins. Deze worden vaak gebruikt als betaalmiddel in het criminele circuit. Zo wordt het digitale ruilmiddel onder andere gebruikt voor de aankoop van verboden goederen, zoals drugs, wapens en identiteitsbewijzen, op ondergrondse verkoopsites.