Tilburgse moordzaak moet wéér over

Een Tilburgse moordzaak wordt voor de tweede keer heropend. Dat heeft de Hoge Raad dinsdag bepaald. Het gaat om de moord op Cevriye Altun (45) in april 2007. Haar echtgenote is verdachte in de zaak. De man werd eind 2012 door het gerechtshof in Den Bosch veroordeeld tot 15 jaar nadat de zaak was heropend door de Hoge Raad. Eerder was de verdachte namelijk al door zowel de rechtbank als het hof vrijgesproken.

Omdat de vrijspraak door het hof toentertijd onvoldoende was gemotiveerd door het hof, werd de zaak door de Hoge Raad terug verwezen naar het gerechtshof in Den Bosch, dus heropend.

Vrijspraak

Na twee keer een vrijspraak werd de verdachte vervolgens eind 2012 alsnog veroordeeld tot een celstraf van vijftien jaar. De man werd meteen aangehouden en opgesloten. De verdachte ging in cassatie, en met succes. De Hoge Raad heeft dinsdag besloten dat de veroordeling voor moord door het hof onvoldoende is gemotiveerd. De zaak wordt wéér terug verwezen. Dit keer naar het gerechtshof in Arnhem.

Messteken

Op 6 april 2007 werd de Turkse Cevriye Altun (45) in haar woning in de Strausslaan in Tilburg door meerdere messteken om het leven gebracht. Haar echtgenoot werd meteen gearresteerd maar zei niets met de moord te maken te hebben. Door de verdediging werd een alternatief scenario geschetst en dat werd in eerste instantie door de rechtbank en door het hof aannemelijk geacht.