Van timmerman tot treinrover (VIDEO)

Op 8 augustus 1963 zette een groep Britse criminelen ergens in het landelijk gebied tussen Glasgow en Londen een sein op rood. Een geldtrein met aan boord 2,6 miljoen pond stopte. De groep van Ronnie Biggs (15 man) slaagde erin 125 postzakken gevuld met geld weg te spelen naar een auto. De buit was – naar huidige waarde – ongeveer 48 miljoen euro. Afgelopen nacht overleed Biggs op 84-jarige leeftijd.

Bloemetjes

Alle rovers werden snel gepakt behalve Biggs die ontkwam naar Zuid-Amerika waar hij operatief zijn gezicht liet veranderen en de bloemetjes permanent buiten zette. Jarenlang wist niemand waar hij was tot een journalist hem bij toeval op het spoor kwam in 1974. 

Armoede

Hij ging vanaf die tijd geregeld met toeristen op de foto met een biertje in de hand, maar uiteindelijk bracht dat leven hem geen geluk en het geld raakte op. In 2001 zocht hij contact met Scotland Yard en liet hij zich op kosten van The Sun naar Engeland vervoeren, om er alsnog in de cel terecht te komen.

Verpleegtehuis

In 2009 werd zijn gezondheid steeds slechter en kwam hij op vrije voeten. Hij werd uiteindelijk verzorgd in een verpleegtehuis. Gevraagd naar de gelukkigste tijd van zijn leven verwees hij naar de tijd dat hij een florerend timmermansbedrijf en vrouw en kinderen had. Dat was vóórdat hem een lening werd geweigerd en hij besloot mee te gaan in het plan van een criminele vriend, dat uit zou monden in the crime of the century.

{youtube}efgwrYuuguo{/youtube}