Tinus van W. vast om kasteelmoord

In de zaak van de kasteelmoord is woensdag een vierde verdachte aangehouden. Het gaat om de Nederlander Tinus van W., de jongere broer van Eindhovenaar Janus van W. Dat meldt een betrouwbare bron aan Crimesite. Van W. zou verdacht zijn van het spelen van een bemiddelende rol tussen de opdrachtgevers en de uitvoerders van de moord op Stijn Saelens. Hij is in België aangehouden. Stijn Saelens (34) verdween begin dit jaar uit zijn kasteel in Wingene (B).

Eerder meldde de Vlaamse zender VTM al dat de vierde verdachte een Nederlander zou zijn. Het Brugse parket heeft dat nog niet bevestigd.

Tinus van W. (1964) is de jongere broer van Janus van W. die vorig jaar is veroordeeld door de Hasseltse rechtbank tot tien jaar cel, wegens een zeer grote drugszaak. Tinus van W. kreeg vier jaar maar was na aftrek van voorarrest alweer op vrije voeten. De organisatie die Janus van W. op poten heeft gezet was volgens de Belgische justitie een zeer omvangrijke, internationaal opererende handelsorganisatie, die in meerdere drugs handelde.

Er zaten al drie verdachten voor de kasteelmoord in de cel. Schoonvader André en schoonbroer Peter Ghyselbrecht van de eind januari vermoorde kasteelheer Stijn Saelens worden ervan de opdracht voor de moord te hebben gegeven. Pierre Serry wordt ervan verdacht het te hebben lichaam gedumpt.

Serry heeft contacten in het drugsmilieu en is een bekende van Tinus van W. Hij zou contact hebben gehad met Serry tijdens zijn zoektocht naar mogelijke handlangers.

Naar de vermeende uitvoerders of uitvoerder wordt nog gezocht. Er is een man aangehouden die in Wingene is geweest op de dag van de verdwijning maar die is weer losgelaten wegens gebrek aan bewijs. Deze heeft mogelijk contact gehad met Tinus van W.

Stijn Saelens verdween op dinsdag 31 januari uit het kasteel Carpentier aan de Sint-Pietersveldstraat in Wingene. Zijn vrouw vond die dag bij haar aankomst in het kasteel bloed en een kogelhuls. Op 17 februari werd het lichaam van Saelens ontdekt in een bos in de omgeving van Maria-Aalter, vlakbij het chalet van Pierre Serry.