Tip leidt naar gestolen auto’s en wapens

Een tip over een mogelijke wietkwekerij in een bedrijfspand heeft dinsdagochtend in Capelle-West geleid tot een bijzondere vondst: drie gestolen auto’s, drie wapen en een tuin vol exotische dieren. Een 58-jarige man uit Capelle is opgepakt op verdenking van heling.

Auto’s

Nadat vrijwilligers van buurtpreventie in de omgeving van het pand een wietlucht hadden waargenomen, zijn agenten een kijkje gaan nemen. In het gebouw werd geen wiet gevonden, maar de ruimte lag wel vol met auto-onderdelen en auto’s. Na onderzoek bleken drie auto’s gestolten te zijn. In een kantoor in het pand troffen dienders drie wapens aan. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om gas- of luchtdrukpistolen.

Dierentuin

Achter het bedrijfspand op een stuk grond en bijbehorend woonhuis troffen agenten een ware dierentuin aan. In een volière zaten tropische volgens, onder andere ibissen, zwarte ooievaars en kraanvogels. In verschillende kooien zaten kapucijnaapjes en twee servals (katachtige). Die dieren werden in goede conditie aangetroffen.

Na overleg met de Voedsel- en Warenautoriteit is naar voren gekomen dat de bewoner over de juiste papieren beschikt om deze exotische dieren te mogen houden.