Tipgeld Hugo Charles naar een ton

Vrienden van de vermiste autohandelaar Hugo Charles uit het Limburgse Echt gaan het tipgeld opschroeven naar honderdduizend euro, dat schrijft De Telegraaf woensdag. De 47-jarige Hugo wordt sinds 29 maart vermist, toen hij niet kwam opdagen bij de crematie van zijn moeder. Er wordt gevreesd voor zijn leven.

 

Eerder loofde het Openbaar Ministerie al een beloning uit van 10.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de oplossing in deze zaak. Nu willen twintig goede vrienden van Hugo het bedrag opkrikken naar een ton. De vrienden komen volgens De Telegraaf vooral uit de racewereld.

Hugo Charles is vermoedelijk donderdag 28 maart vertrokken naar een afspraak in Waardenburg. Toen hij op zaterdag 31 maart niet verscheen op de crematie van zijn moeder, werd de politie ingeschakeld.

Nadat de politie meteen een onderzoek startte, werd de auto van Hugo twee dagen later op parkeerplaats De Meern Zuid langs de snelweg A12 bij Utrecht teruggevonden. Er is bij de politie niets bekend over met wie Hugo een afspraak had en wat er met hem gebeurd is.

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedde dinsdag 8 mei nog aandacht aan de zaak en er werd een mogelijk verband gelegd met een schietpartij in een loods in Susteren.