Tipgeld Alex Wiegmink naar 50 duizend

De gouden tip die leidt tot de oplossing van de moord op Alex Wiegmink uit Drempt, wordt vanaf heden beloond met 50 duizend euro. Dat heeft Aad Steijlen, een oude marathon-vriend van Alex, laten weten aan Crimesite. Steijlen doet daarmee de ultieme poging om weer beweging in de zaak te krijgen. Door een bedrag van ongeveer 5 duizend euro beschikbaar te stellen, komt het totaalbedrag nu op 50 duizend euro. Alex is op 20 januari 2003 vermoord na een rondje hardlopen op de Posbank in Rheden.

 

Het is alweer bijna tien jaar geleden dat Alex Wiegmink in een uitgebrande auto werd gevonden in het Brabantse Erp. Na zijn werk – hij was huisschilder – ging Alex op 20 januari 2003 aan het eind van de middag nog een rondje hardlopen op De Posbank in Rheden. Dat is een uitgestrekt natuur- en recreatiegebied. Vervolgens is hij vermoord en ongeveer 80 kilometer verderop in Erp in zijn auto in brand gestoken.

Aad Steijlen, een marathon-vriend van Alex, doet nog een laatste poging om de zaak op te lossen. ‘In januari is het tien jaar geleden dat Alex is vermoord en daarna gaan we het laten rusten. Ik ben al die tijd bezig geweest met de dood van Alex en het moet opgelost worden’, zegt de vijfvoudig Nederlands marathon-kampioen.

Justitie loofde eerder al een beloning uit van 20 duizend euro. Peter Wiegmink, de broer van Alex, heeft dat verdubbeld en nu doet Steijlen er een schepje bovenop door het ingezamelde geld van zijn stichting erbij te doen, inclusief een eigen bijdrage van 5 duizend euro.

Binnenkort ook uitgebreid aandacht voor Alex Wiegmink in het boek Cold Cases dat dit najaar bij Crimesite zal verschijnen.

Lees ook:

Boek homomoorden uit de winkel  

 

 

 

Binnenkort ook uitgebreid aandacht voor Tanja Groen in het boek Cold Cases dat dit najaar bij Crimesite zal verschijnen.