Veel tips over moordzaak uit 1992

Bij de politie zijn meer dan 60 tips binnengekomen na de uitzending van het programma Opsporing Verzocht over de in februari 1992 vermoorde Miet van Bommel uit het Brabantse Bladel. Zij werd op 84-jarige leeftijd dood gevonden in haar eigen café in Bladel.

Ze was ook seksueel misbruikt. Dat misbruik was indertijd door de politie bewust niet naar buiten gebracht. Waarom het cold case-team van de politie Oost-Brabant nu opnieuw onderzoek naar de zaak doet is niet duidelijk.

De politie brengt nu wel bewust informatie over het seksueel misbruik naar buiten omdat  recherchepsychologen vermoeden dat mensen nu met andere ogen naar de zaak gaan kijken. Het rechercheteam gaat er vanuit dat de dader de dader toen weinig of geen seksuele ervaring had. Uit onderzoek naar vergelijkbare zaken blijkt dat het vaak jonge mannen zijn die dit soort misdrijven plegen. Daarom wordt gedacht dat de dader destijds tussen de 18 en 25 jaar oud was. Dat betekent dat hij nu tussen de 42 en 49 jaar oud moet zijn. De dader had in 1992 een link met Bladel of de directe omgeving van Bladel. Het is goed mogelijk dat hij er woonde of gewoond heeft. Of er misschien werkte of vaak op bezoek kwam.