Tips om huurauto-criminaliteit te voorkomen

Een auto huren kan een geweldige ervaring zijn. Je kunt gaan waar en wanneer je maar wilt. Je kunt een auto huren Malaga airport en profiteren van verschillende voordelen. Je hebt bijvoorbeeld meer vrijheid om door de stad te gaan en om toeristische attracties te verkennen. Een auto huren is ook goedkoper dan een taxi nemen. Houd er echter rekening mee dat het huren van een auto ook een groot nadeel heeft. Je maakt kans om slachtoffer te worden van een misdrijf. Gestolen huurauto’s zijn zelfs een groot probleem voor veel bedrijven. Bovendien kan de dief inbreken om waardevolle spullen in de auto mee te nemen. Hier zijn enkele tips om misdaden op de huurauto te voorkomen.

Laat geen waardevolle spullen achter in een auto

Een auto huren Kreta is een goed idee. Zorg er wel voor dat je geen waardevolle spullen in de auto achterlaat. Sluit indien mogelijk je bezittingen op in de kofferbak of het dashboardkastje in plaats van ze te laten zien aan iedereen die langsloopt. Dat omvat portemonnees, portefeuilles of andere items die contant geld of creditcards kunnen bevatten. Als er iets waardevols in het zicht ligt, zoals een laptop, moet je het in een tas doen voordat je het onbeheerd in de auto of hotelkamer achterlaat. Zorg ervoor dat je alle waardevolle spullen eruit haalt voordat je de auto achterlaat op de parkeerplaats.

GPS volgapparatuur gebruiken

Een GPS volgsysteem kan je helpen om je voertuig te vinden als het gestolen of verloren is. Het helpt de politie ook bij het lokaliseren van je auto wanneer deze is gestolen door dieven die proberen de auto te dumpen nadat ze hun misdaad hebben begaan en op de vlucht slaan. Met sommige volgapparatuur kun je de locatie van je voertuig volgen via een smartphone app of sms berichten als iemand ermee knoeit terwijl je er niet bent.

Vergrendel alle deuren tijdens het rijden of parkeren

Ook al ga je maar even uit het zicht, laat je deuren niet openstaan. Dieven kunnen in je voertuig komen terwijl je weg bent. Ze kunnen pakken wat ze willen zonder iets te breken. Om de veiligheid van de auto te garanderen, moet je ervoor zorgen dat je de deuren op slot doet. Als de huurauto een sleutelhanger heeft om alle deuren automatisch te vergrendelen, zorg er dan voor dat je luistert naar de piep voordat je wegloopt. Met deze gewoonte is je auto gegarandeerd beveiligd.

Denk na over waar je parkeert

Als je een voertuig achterlaat bij een luchthaventerminal of een andere openbare plaats, overweeg dan om het tegen een kleine vergoeding op een bewaakte parkeerplaats of garage te parkeren. Als je een afgelegen kavel gebruikt, zorg er dan voor dat er voldoende verlichting is en dat er andere auto’s in de buurt zijn. Kies bovendien een goed verlichte ruimte met veel voetverkeer wanneer je op zoek bent naar een plek om je auto te parkeren. Parkeer indien mogelijk in de buurt van een begeleider of beveiligings kantoor waar iemand oplet als er iets gebeurt tijdens je reis.