Toch celstraf voor doodrijden Donnie

De 21-jarige Bulgaar Milen Y. is vrijdag veroordeeld tot een celstraf van negen maanden waarvan twee voorwaardelijk. Ook heeft hij een rijontzegging voor vier jaar gekregen van de rechtbank in Den Haag. De verdachte reed in juli vorig jaar in Scheveningen de 13-jarige Donnie Rog dood. De straf is fors hoger dan eerder geëist door het Openbaar Ministerie (OM).

 Twee weken geleden ontstond er een vechtpartij in de Haagse rechtbank tijdens de behandeling van de zaak tegen de 21-jarige Bulgaar Milen Y. 

Toen de familie van de overleden Donnie de officier van justitie de strafeis hoorde uitspreken en toen de advocaat van de verdachte spijt betuigde namens Y., knapte er iets bij de nabestaanden. Enkele mensen, waaronder de vader van Donnie, wilden de verdachte aanvallen. Er werden rake klappen uitgedeeld en de parketpolitie moest ingrijpen.

De jongen reed op zijn fiets over de Van Boetzelaerlaan toen de auto van Y. hem schepte. Die reed door, maar meldde zich 's avonds op het politiebureau. Vrijdag heeft de Haagse rechtbank de verdachte toch een celstraf opgelegd. Het OM eiste twee weken geleden de maximale werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf.

Lees ook:

Mediaverbod in Haagse rechtbank? (UPDATE)

HvN blijft welkom in rechtbank