Debat: Toekomst van de Mokumse maffia

Was de moord op Stanley Hillis een laatste oprisping van een conflict dat al sinds de sinds de moord op Klaas Bruinsma speelt? Een aantal misdaadjournalisten discussiëert aanstaande maandag over die vraag in een publiek debat in de Amsterdamse Rode Hoed. In Amsterdam zijn sinds de moord op Bruinsma zoveel onderwereldfiguren geliquideerd dat een rondleiding langs alle moordplekken een langdurige affaire zou zijn. Door de dood van Bruinsma in 1991, en zeker door de moord op Sam Klepper in 2000 – die ruim aandacht kreeg in de avondjournaals – is de onderwereld duidelijk zichtbaar geworden. In het debat wordt de balans opgemaakt:

Wie van de oude garde is nog in leven en nog op vrije voeten? Wie zijn de nieuwe hoofdrolspelers in de wereld van afrekening en afpersingen? En is Amsterdam eigenlijk wel het centrum van de onderwereld. Of is dat alleen maar beeldvorming?

Met onder andere: Auke Kok (schrijver van Holleeder, de jonge jaren), Gerlof Leistra (misdaadjournalist Elsevier), John van den Heuvel (misdaadjournalist De Telegraaf) en Paul Vugts (misdaadjournalist Parool). Discussieleider: Frank du Mosch.

Maandag 7 maart, om 20.00 uur, in de Rode Hoed in Amsterdam.