Toeschouwer overleden na karatetrap

De 77-jarige man die in december ernstig gewond raakte toen hij een trap kreeg van een amateurvoetballer, is woensdag overleden aan zijn verwondingen. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bevestigd. De man stond te kijken naar een wedstrijd tussen de Amsterdamse voetbalclubs OSV en Sporting Noord. Toen de 32-jarige voetballer Sylvester M. van Sporting een gele kaart kreeg volgde een enorme scheldpartij over en weer.

De agressieve M. kreeg nogmaals geel voor zijn protesten tegen de scheidsrechter.

De 77-jarige man merkte langs de lijn op dat hij die gele kaart terecht gegeven vond. Daarop rende Sylvester M. op hem af, hij sprong over de reclameborden en deelde met beide benen een karatetrap uit op het bovenlichaam van de toeschouwer.

Deze raakte ernstig gewond omdat zijn milt gescheurd bleek. De milt moest worden verwijderd en hij werd enige tijd kunstmatig in coma gehouden.

Sylvester M. zit vast op verdenking van ernstige mishandeling of poging tot doodslag. Het Openbaar Ministerie onderzoekt of het slachtoffer is overleden aan de gevolgen van de mishandeling. Sporting Noord heeft de speler geroyeerd.

De twee clubs zijn naast elkaar gelegen zijn in sportpark Oostzanerwerf in Amsterdam-Noord. De sportieve rivaliteit tussen de twee is traditioneel groot.