Top-Angel aangehouden in Quebec

De arrestatieteam heeft zaterdag noordelijk van Montreal in Canada één van de leidende figuren van de Hells Angels aangehouden. Frédéric Landry-Hétu (44) wordt verdacht van tientallen moorden, drugshandel en lidmaatschap van een criminele organisatie. Landry-Hétu was sinds 2009 voortvluchtig nadat de politie in franstalig Canada Operation SharQc inzette.

Hij werd aangehouden in een chalet in het dorpje Saint-Michel-des-Saints. Hij verzette zich niet. In de provincie Quebec zijn de Angels zeer sterk aanwezig en voert de politie al decennia een verbeten strijd tegen de club.

Er zijn 29 aanklachten tegen Landry-Hétu ingediend. De politie verdenkt hem van opdracht geven voor 22 liquidaties. Volgens Daniel Renaud, een journalist die zich specialiseert in MC’s is de arrestatie één van de belangrijkste in de afgelopen jaren. ‘De politie denkt dat hij verantwoordelijk was voor het verzamelen van inlichtingen over concurrenten zoals de Rock Machine en andere MC’s tijdens de biker war in Canada.’ In de jaren negentig en de eerste jaren van deze eeuw kwamen zeker 150 mensen om in dit conflict.

Landry-Hétu deed ook de automatisering in de Angels-bunkers in Quebec. Volgens Renaud is Landry-Hétu één van de meest invloedrijke Angels in Noord-Amerika.

Sinds 2009 zijn er 144 leden van MC’s opgepakt in Operation SharQc. Er zijn nu nog twaalf leden van (onder meer) Hells Angels voortvluchtig in Quebec.

{youtube}CZ5v0fb-UjM{/youtube}