Topvrouw Camorra opgepakt

De Italiaanse politie heeft bij een grote actie 66 maffioso opgepakt, waaronder de topvrouw van de clan. De arrestanten worden verdacht van afpersing, verboden wapenbezit, berovingen en handel in drugs. Achttien van de arrestanten hing al een straf boven het hoofd.

 

Raffaella D’Alterio kreeg in 2008 de leiding over de clan Pianese-D’Alterio toen haar man werd vermoord. Ze is volgens justitie bezig om de banden met andere clans van de Camorra aan te halen. Daardoor kreeg ze de controle over een lucratieve drugslijn.

Er is om die reden meerdere keren geprobeerd om D’Alterio te liquideren. Haar zoon is ook beschoten. Haar dochter werd eerder al verdacht. Het is onduidelijk of de broer en zus vandaag ook opgepakt zijn.

Volgens de advocaat van D’Alterio zijn alle beschuldigingen tegen het gezin nonsens. ‘Je bent zelf nog geen crimineel als je de vrouw, zoon of dochter van een misdadiger bent’, verklaart hij in een statement.

De politie nam bij de actie verschillende bezittingen in beslag, onder meer autobedrijven, supermarkten, huizen, auto’s en bankrekeningen.