Eis: 12 jaar voor voorbereiden liquidatie (UPDATE)

Voor het mede plegen van voorbereidingen van een liquidatie zijn voor de rechtbank in Amsterdam tegen vier Amsterdammers van Marokkaanse afkomst straffen tot twaalf jaar cel geëist. Het viertal is op 1 februari 2015  in Amsterdam-West aangehouden.

Taba

De politie was ervan overtuigd dat ze op weg waren een moord uit te voeren. Rami M., Kamal O., Youssef O. en Zakari Z.. Op het moment van de arrestatie varieerde hun leeftijd tussen 20 en 21 jaar. Hun doelwit zouden de broers Mohammed en Samir Z. (alias Taba) zijn geweest. Youssef O. is volgens justitie medeplichtig aan een mislukte poging om in Almere-Poort Chahid Yakhlaf te liquideren op 1 november 2014 door een peilzender onder de Volkswagen Golf te plakken waarin Yakhlaf reed. Op Oudjaarsdag 2015 is Yakhlaf geliquideerd in Kerkdriel.

Nabil

Volgens het OM heeft de groep verdachten onder de huurauto van Samir Z. een peilbaken bevestigd. Belangrijk bewijs is communicatie uit gekraakte PGP-telefoons die erop lijkt te wijzen dat de verdachten spreken over vermoorden van personen.

…wij hebben nu iets onder zijn wigge…
wanneer bossen we hem…
Morge of overmorgen gaan we hem vegen…

De recherche rekent de vier verdachten tot een criminele groep rond Benaouf A. en waren goede vrienden van de onthoofde Nabil Amzieb.

Zie eerdere berichten over de zaak:

Eén verdachte in liquidatiezaak vrij

Peil-baken op auto Marokkaanse broers

Politie voorkwam twee liquidaties (UPDATE)