Tot 15 jaar voor afrekening Alkmaar

Het gerechtshof in Amsterdam heeft gevangenisstraffen tot 15 jaar opgelegd wegens de moord op de 23-jarige Raoul Cuevas in de Geulstraat in Alkmaar op 9 juli 2009. Harold C. is veroordeeld tot 15 jaar voor medeplegen van de moord en wegens de mislukte uitlokking van moord op hetzelfde slachtoffer een paar dagen eerder. C. heeft volgens het hof samen met Jimmy S., Vincen M. benaderd om het slachtoffer “op te ruimen” en hem daarvoor een beloning in het vooruitzicht gesteld. Maar de aanslag vond niet plaats. Enkele dagen later wel.

C. heeft toen het slachtoffer doodgeschoten met voorbedachte raad heeft gehandeld. Het beroep op noodweer omdat het slachtoffer hem zou hebben aangevallen is verworpen.

 

Het hof vindt de feiten zo ernstig dat het een hogere gevangenisstraf heeft opgelegd dan de rechtbank Alkmaar had gedaan: 15 jaar in plaats van 13 jaar gevangenisstraf. Er was ook 15 jaar geëist.

Ook Bas B. is veroordeeld wegens het medeplegen van de moord. B. heeft het vuurwapen naar C. gebracht en heeft vanuit zijn flat C. voortdurend en tot vlak voor de dodelijke schoten telefonisch op de hoogte gehouden waar het slachtoffer was. Zijn rol is wel veel kleiner dan die van C.

Jimmy S. is veroordeeld wegens de mislukte uitlokking van de moord op het slachtoffer, voor het verbergen van C. ná de moord en voor het aanwezig hebben van een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne. S. krijgt 3 jaar cel.

Vincen M. is veroordeeld voor de voorbereiding van zware mishandeling, de heling van een auto en het aanwezig hebben van cocaïne tot een star van 30 maanden.

Zie hier meer. 

HIer het arrest in de zaak tegen Harold C.