Tot 19 jaar geëist om moord Pfaff

Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft vandaag voor de rechtbank in Den Bosch gevangenisstraffen van 4 tot 19 jaar geëist voor de moord op Yvon Pfaff (49). De officieren van justitie eisten tegen een 37-jarige man uit Maurik 19 jaar.

Vakantiehuisje

Hij zou het dodelijk schot hebben afgevuurd op de 49-jarige Pfaff, 19 jaar gevangenisstraf vanwege moord en brandstichting. Tegen een 41-jarige man uit Den Bosch die vermoedelijk met het idee kwam om Pfaff om het leven te maken en de opdracht daarvoor gaf, eiste de officieren van justitie ook een straf van 19 jaar. Een 32-jarige vrouwelijke verdachte hoorde een straf van 18 jaar eisen. Volgens het OM fungeerde zij onder meer als lokker om Pfaff naar een vakantiehuisje te krijgen waar hij vervolgens vermoord is. Ze had hem wijsgemaakt dat ze en relatie met hem wilde en die avond hulp nodig had om haar kleren op te halen in het vakantiehuisje, aldus het OM. Het verbrande lichaam van het slachtoffer werd op 22 juni 2014 gevonden in een uitgebrande auto in Sint-Michielsgestel.

Maffia

Tegen twee mannen van 35 en 40 jaar werd een straf van 14 jaar geëist voor het medeplegen van de moord en brandstichting. Een 39-jarige man heeft volgens de officieren van justitie ondersteuning gegeven aan de uitvoer van het ernstige delict. Voor zijn medeplichtigheid aan de moord hoorde hij 4 jaar gevangenisstraf eisen.

In het onderzoek naar de moord heeft de politie gebruikt gemaakt van undercoveragenten die zich voordeden als leden van de Italiaanse maffia. Zij beweerden tegen de overige verdachten dat zij in het belang van de 41-jarige verdachte eventuele sporen van misdrijven weg wilden maken, maar daar hadden ze wel de hulp van de andere verdachten bij nodig. Resultaat was volgens het Openbaar Ministerie dat de 37-jarige verdachte en de 32-jarige verdachte in een gesprek met de agenten zeer gedetailleerd toegaven dat zij in samenwerking met anderen Yvon Pfaff om het leven brachten en zijn stoffelijk overschot in brand staken. De 37-jarige verdachte wees de ‘’maffiosi’ ook nog aan waar zij de bij de moord gebruikte kogels, hulzen en kentekenplaten hadden gelaten.

Moord

Volgen justitie heeft ieder van deze verdachten heeft zich dagen- of urenlang kunnen beraden en moet zich op een of meer momenten de betekenis van het plan hebben gerealiseerd. Zij hadden het leven van Pfaff kunnen redden maar hebben dat niet willen doen en dus vinden de officieren van justitie dat er sprake is van moord.

Op 18 april verder met de pleidooien van de advocaten. De verwachting is dat de rechtbank op 23 mei uitspraak doet.

Alle berichten over de zaak.