Tot 2 jaar cel voor woningoverval Barney (VIDEO)

De rechtbank in Den Haag heeft de 25-jarige Yassine El H. veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk. Hij is schuldig bevonden aan een woningoverval waarbij geweld werd gebruikt tegen de vrouw van darter Raymond van Barneveld.

Yassir A. (25) kreeg een jaar cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Mikey B. werd veroordeeld tot 264 dagen cel. De laatste twee gaan niet meer achter de tralies, omdat ze de tijd waarvoor ze zijn veroordeeld al in voorlopige hechtenis hebben gezeten.

Het Openbaar Ministerie had tegen Yassine El H. 5 jaar cel geëist en tegen Yassir A. 3 jaar cel.

Rolluiken

Het drietal brak op 16 jun 2018 in bij een woning in de wijk Ypenburg in Den Haag. Naar eigen zeggen waren ze in de veronderstelling dat er niemand thuis was en wisten ze niet dat het om het huis ging vand e succesvolle darter Raymond van Barneveld. Ze kozen de woning uit omdat deze met rolluiken was afgesloten; dan moest er wel wat te halen zijn, zo dachten de overvallers. Via het dak kwamen ze het huis binnen.

Gekleed in een handdoek

Eenmaal in de woning stuitten ze op de 53-jarige vrouw van Van Barneveld, die slechts gekleed was in een handdoek. De vrouw werd geslagen, van de trap af getrokken en bedreigd, maar wist vrijwel naakt met de auto te vluchten. Dat de affaire diepe sporen heeft achtergelaten bij de vrouw bleek uit haar slachtofferverklaring die ze 2 weken geleden voorlas in de rechtbank.

Top 600

Yassine El H. en Yassir A. behoren tot de top 600 van Amsterdamse veelplegers. El H. wordt gezien als degene die het meeste geweld heeft gebruikt tegen Silvia, de vrouw van Van Barneveld. Ook Yassir liet zich niet onbetuigd. Mikey doorzocht de woning op de begane grond en heeft zich niet schuldig gemaakt aan fysiek geweld. De buit bedroeg wat geld, sieraden en een tas.

Hieronder beelden uit een documentaire waarin Silvia vertelt over de overval (bron RTL Nederland).