Tot 20 jaar cel geëist tegen nepagenten

Het Openbaar Ministerie heeft tegen Yarmi D. (29) uit Kerkrade 20 jaar cel geëist. De 41-jarige Geoffrey D. (foto) uit Herleen krijgt 12 jaar cel en tbs als het aan het OM ligt. De twee worden ervan verdacht verschillende delicten te hebben gepleegd. Ook zouden ze, verkleed als agent, een ripdeal hebben willen plegen. 

Op 10 mei 2016 overviel het tweetal een woning in Landgraaf met het doel om een wietkwekerij te rippen. De man des huizes wist met een mes Yarmi D. te verwonden, waarop Geoffrey D. verschillende keren op het slachtoffer schoot. De man raakte zwaargewond. Volgens de advocaat van Geoffrey D. was er sprake van noodweer. D. heeft het schieten bekend. Na de overval werden beide verdachten op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. Beide mannen hebben een strafblad van bijna 20 pagina’s.

In brand

Yarmi D. zou ook betrokken zijn geweest bij een overval in Limburgse Brunssum, maart 2016. Daarbij werd een man door drie verdachten overgoten met een vloeistof, waarna ze dreigden het slachtoffer in brand te steken. Ook dreigden ze de man zijn vingers en oren af te snijden als hij zijn kostbaarheden niet zou afstaan aan de overvallers.

Parkstad-bende

Yarmi D. wordt ook nog verdacht van een mislukte plofkraak en een woningoverval waarbij een auto werd gestolen. Justitie denkt dat D. ook lid is van de zogenoemde Parkstad-bende, een criminele organisatie in Limburg. Er zouden zo’n 75 voornamelijk autochtone Limburgers in de leeftijd van 15 tot 23 jaar lid van van de bende zijn. Yarmi D. werd in oktober 2016 aangehouden in het Belgische Maasmechelen.

Heterdaad

Geoffrey D. werd op 3 januari 2017 op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak in Den Helder.