Eis: 22 jaar voor moord op sportschoolhouder

De officier van justitie heeft vrijdag 22 jaar geëist tegen de 40-jarige M. uit Apeldoorn, die in 2011 de sportschoolhouder Mondher Bennour zou hebben doodgeschoten. Tegen medeverdachte A. (27) is 19 jaar geëist. Hij was bij de moord aanwezig en zou hebben geholpen in de voorbereiding.

Tegen de 46-jarige S. is 17 jaar geëist, omdat hij wist wat M. en A. van plan waren en schietoefeningen met de twee heeft gedaan.

Tegen drie andere verdachten zijn gevangenisstraffen van 2 en 3 jaar geëist. Zij zouden op de hoogte zijn geweest van de moordplannen en zouden hebben geholpen.

Ruzie

Bennour kende M. en S. De sportschoolhouder zou onder meer betrokken zijn geweest bij de beschieting van de woning van M., waarbij M. aan zijn been gewond raakte. Ook had Bennour problemen met zijn voormalige schoonfamilie, waar M. ook onderdeel van was.

S. had een sportschool in Apeldoorn van Bennour overgenomen. Het hele bedrag zou nog niet betaald zijn om dat S. financiële problemen had. S. en zijn familie zouden daarom meerdere keren door Bennour bedreigd zijn. De politie had S. al eens aangeraden om camera's op te hangen en S. heeft ook een tijdje ondergedoken gezeten.

Beschoten bij de lift

M. en S. zouden Bennour willen vermoorden om hun problemen met de sportschoolhouder op te lossen. M. en A. zouden daarom meerdere keren in het appartement van S., die in dezelfde flat woonde als Bennour, hebben 'gepost'. Zij hebben hem daar ook opgewacht op 12 september 2011.

M. heeft Bennour voor het eerst bij de lift beschoten. Het slachtoffer wist nog naar buiten te rennen, maar viel daar op de grond. M. heeft toen van dichtbij op het hoofd van Bennour geschoten.

Bekentenis en ontkenning

Eerder dit jaar heeft M. al bekend dat hij Bennour heeft doodgeschoten. S. ontkent maar heeft wel toegegeven dat het mooi uit zou komen als Bennour er niet meer zou zijn.

Medeverdachte A. ontkent in alle toonaarden betrokken te zijn bij de moord op Bennour. Er is wel vastgesteld dat zijn twee telefoons ten tijde van de moord in de buurt van het Almeerse appartement waren. Getuigen hebben bovendien zijn naam genoemd als betrokkene.

Lees ook:

Nieuwe aanhoudingen in zaak-Bennour 

Vermoorde sportschoolhouder tipte De Vries

Derde verdachte moord Bennour