Tot 3,5 jaar cel voor misbruik 14-jarig meisje

De rechtbank in Groningen heeft 6 mannen veroordeeld tot celstraffen van 6 maanden tot 3,5 jaar. Ze zijn schuldig bevonden aan verkrachting en misbruik van een meisje van 14 jaar. Het slachtoffertje werd gedurende 2 jaar zeker 200 keer misbruikt.

Het meisje was 13 jaar toen het misbruik begon. Ze werd voor seks op internetsites aangeboden door haar oom, de 46-jarig Michel M. uit Winschoten. Hij werd vorig jaar juni veroordeeld wegens mensenhandel (uitbuiting) tot acht jaar celstraf, tbs met dwangverpleging en het betalen van een schadevergoeding van 100.000 euro. M. is tegen de uitspraak in hoger beroep gegaan, zo meldt Dagblad van het Noorden. M. misbruikte zijn nichtje zelf ook.

Filmopnames

De hoogste straf was voor een 25-jarige man uit Beerta, die wist dat het meisje slechts 14 jaar was. Hij had bekend dat hij gedurende anderhalf jaar tenminste 11 keer seks heeft gehad met het minderjarige meisje. Ook heeft hij filmopnames gemaakt van de gewelddadige seks. Ook de andere verdachten hadden op grove wijze seks met het tienermeisje

Suïcide

Een van de verdachte pleegde kort na de rechtszaak suïcide. Tegen de man uit Winschoten was door het Openbaar Ministerie anderhalf jaar cel geëist. De man heeft steeds ontkend. Nu hij is overleden is het OM niet-ontvankelijk verklaard in zijn zaak.