Tot 4 jaar cel voor drugssmokkel en wapenbezit

Een 28-jarige Brit en een 43-jarige Amsterdammer zijn door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot vier jaar cel voor verboden wapenbezit en smokkel van harddrugs via luchthaven Eindhoven. Een Engelsman van 24 jaar werd veroordeeld tot 30 maanden. Hij fungeerde als koerier. 

De koerier werd in september vorig jaar op de Eindhovense luchthaven aangehouden, nadat in zijn koffer drugs werden aangetroffen. In totaal zaten er ruim 2,8 kilo xtc-pillen en 843 gram cocaïne in de koffer. De verdachte had de geprepareerde koffer ontvangen van zijn 28-jarige landgenoot en de Amsterdammer.

Ibiza

De drie hadden elkaar leren kennen in een café op Ibiza. Toen de jongste Brit liet weten dat hij geldnood zat, boden de andere twee hem aan een drugstransport te organiseren, waarbij de 24-jarige Engelsman als koerier zou fungeren. Het transport was voor 95% veilig zo beweerden ze. Gedrieën reisden ze naar Nederland, waar de koerier in een woning verbleef van de Amsterdammer.

Mauser

Nadat de 24-jarige Brit met de geprepareerde koffer werd aangehouden, leidde het spoor al snel naar de andere twee verdachten. In de woning van de Amsterdammers trof de politie munitie en vier vuurwapens aan, waaronder een Zastava, een Smith en Wesson en een Mauser. Ook lag er ruim 3,8 kilo aan xtc-pillen verborgen op een zolderkamer.