Tot 4,5 jaar cel voor Satudarah-leden

Tien leden van de motorclub Satudarah moeten tot 4,5 jaar de cel in. Ze worden verantwoordelijk gehouden voor mishandeling, drugs- en wapenbezit. Dat heeft de rechtbank in Breda gezegd.

De hoofdverdachte heeft twee horecaportiers uit Rijsbergen met een zaklamp geslagen. Hij bracht hen met acht andere leden naar een afgelegen plek om hen af te tuigen. Een van hen sloeg hij bewusteloos met een zware zaklamp. Ook vond de politie een vuurwapen bij hem in huis.

De rechter legde hem 4,5 jaar gevangenisstraf op. De andere verdachten moeten vanaf 15 maanden de cel in. Een van hen had een scherpschuttersgeweer in huis.

Satudarah-topman Klaas O kreeg vier maanden cel. Hij zou in Breda een portier hebben bedreigd omdat een van de leden was geweigerd bij een kroeg. Zelf zegt hij dat het om een ‘pittig gesprek’ ging. Het OM eiste zes maanden tegen hem. De rechter haalde daar twee maanden vanaf omdat niet bewezen is dat er een wapen bij de bedreiging werd getoond. O. was destijds president van de chapter in Breda, nu zit hij in het nationale bestuur.