Tot 6,5 jaar geëist voor invoer coke via haven

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft woensdag tot 6,5 jaar cel geëist tegen acht verdachten voor de invoer van cocaïne via de haven in Rotterdam. Een van de verdachten was een medewerker van de Rotterdamse haven. Het onderzoek naar de verdachten startte in juni 2012 nadat agenten in de Tholenstraat in Rotterdam-Charlois twintig kilo coke en wapens hadden gevonden tijdens een controle.

Die twintig kilo cocaïne en meerdere vuurwapens werden in de nacht van 9 op 10 juni 2012 gevonden. Er zijn toen meteen zeven verdachten aangehouden. Het ging om twee Rotterdammers, drie Albanese mannen en twee mannen uit Equador.

Uit onderzoek bleek dat de coke vlak voor de aanhouding van de zeven verdachten uit een container moest zijn gehaald. Omdat de politie vermoedde dat daar hulp van binnenuit voor nodig was, werd er onderzoek ingesteld. Het gevolg was dat er op 25 juni 2012 een 28-jarige medewerker van de haven kon worden aangehouden.

Bij de aanhouding van de 28-jarige man werd ook een geldbedrag, een Mercedes en een flatscreen televisie in beslaggenomen. Later werd ook een negende verdachte aangehouden, maar deze is snel weer heengezonden.

Het OM eiste woensdag tot 6,5 jaar celstraf tegen de acht verdachten voor de invoer van de cocaïne.