Tot 8 jaar cel geëist in grote hasjzaak

Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft dinsdag in het zogenoemde Sprinkhaan-onderzoek, waar meerdere verdachten terechtstaan wegens grootschalige internationale hasjhandel en witwassen, acht jaar cel geëist tegen Ahmed C. Tegen de andere hoofdverdachte, Khalid el B., eiste het OM vier jaar celstraf.

(beeld: archieffoto)

 

De 38-jarige Arnhemmer Ahmed C. wordt verdacht van internationale transporten van in totaal ongeveer 6500 kilo hasj en het witwassen van 23 miljoen euro. Khalid el B. (49) wordt verdacht van het witwassen van ruim 9 miljoen euro.

Het zogenoemde Sprinkhaan-onderzoek is in 2007 begonnen. De overzeese transporten werden onder meer vanuit Marokko via Spanje naar Nederland vervoerd. Met de winsten zouden de verdachten vooral dure auto’s en onroerend goed hebben aangeschaft. 

Crimesite heeft in het boek Cold Cases ook aandacht besteed aan deze zaak in verband met de dood van Mohamed Harrak Gharrafi. Hij is onder verdachte omstandigheden om het leven gekomen in Marokko.

Dat is vermoedelijk ook de verblijfplaats van Ahmed C. en Khalid el B., die nog altijd voortvluchtig zijn en dinsdag dus niet in de rechtbank in Arnhem aanwezig waren. Zij staan internationaal gesignaleerd.

Lees ook:

Verkeersongeval of moord?