Tot 8 jaar cel voor leden Turkse drugsbende

De rechtbank van Rotterdam heeft in de zaak tegen de drugsbende van de broers Ugur en Ufuk C. celstraffen tot 8 jaar cel gevonnist.  De twee van oorsprong Turkse mannen uit Barendrecht leidden de organisatie vanuit café De Ketel in Rotterdam-Feijenoord. Tegen de broers was 12 jaar geëist.

Het onderzoek naar de bende van de broers begon in 2012. Aanleiding was een tip dat de Ugur en Ufuk C. heroïnetransporten vanuit Turkije naar Nederland organiseerden.

Washok

Tijdens het onderzoek werd een groot aantal wapens in beslag genomen. Zo werden geladen pistolen aangetroffen in een ouderlijke slaapkamer, keukenla en in een schoenenkast. In een verborgen ruimte in een washok van een woning werden twee automatische vuurwapens en vijf semi-automatische pistolen aangetroffen. Bij een andere doorzoeking van een huis van een van de verdachten werd een automatisch pistool op de bank aangetroffen.

500.000 euro cash

In een kelderbox van een woning in Rotterdam trof de politie in februari 2013 24 dozen met 226 kilo cocaïne aan. Ook werd er meer dan 500.000 euro cash gevonden.

Handelskantoor

Café De Ketel diende als handelskantoor, waar de broers contact- en tussenpersonen ontvingen, hun eigen mensen aanstuurden en in- en uitgaande drugstransporten onder controle hielden. Even een biertje drinken in de Ketel was niet mogelijk. Klanten moesten aanbellen om binnen te komen. En alleen bekende criminelen werden binnen gelaten.

Andere leden van de bende kregen gevangenisstraffen opgelegd van 2 jaar, 28 maanden, 4 en 6 jaar.

Eerdere berichten over de zaak:

Britse stamgasten Rotterdams café veroordeeld (VIDEO)

Arrestaties in grote coke-zaak (UPDATE)