Tot acht jaar cel geëist voor wapenhandel

Tegen Peter T. (51) is voor de rechtbank  van Amsterdam acht jaar cel geëist voor bezit en handel in (vuur)wapens. De eis tegen zijn broers Frank (45) en Richard T. (50) was vier en zes jaar. Tegen een 38-jarige medeverdachte twee jaar. De zaak draait om een grote wapenvondst in Loosdrecht.

Verkeerscontrole

De vier worden ook verantwoordelijk gesteld voor een voorraadje vuurwerk en drugs. De vier werden op 9 december 2014 volgens het Openbaar Ministerie tijdens ‘een dynamische verkeerscontrole’ in Amsterdam Zuidoost aangehouden omdat ze zich opvallend zouden hebben gedragen. Na fouillering en doorzoeking van de auto werden twee wapens en drugs aangetroffen.

Kalasjnikovs

Door de wapenvondst bij deze aanhouding kreeg de politie toestemming op dezelfde dag ook de woning van hoofdverdachte Peter T. in Loosdrecht te doorzoeken. Bij die doorzoeking werden zeven pistolen, zeventien Kalasjnikovs, twee geweren, een stroomstootwapen, 25 handgranaten, acht ontstekers en een kruisboogpijl aangetroffen. Daarnaast werd in de woning twaalf stuks professioneel vuurwerk en vijf kilogram cocaïne gevonden. Een doorzoeking op een ander adres leverde nog twee wapens, munitie en een kilo cocaïne op.

Tilburg

Drie mannen, alle drie uit Loosdrecht, zitten sinds 9 december vast. De voorlopige hechtenis van de 38-jarige verdachte, afkomstig uit Tilburg, werd in eerdere instantie door de rechtbank opgeheven. De uitspraak is op 16 september.

Eerdere berichten:

Wapens Loosdrecht niet gebruikt bij liquidaties

Wapenvoorraad ‘is oude troep van vader’

Sjaak B.: vrijgesproken ‘wapenhandelaar’

‘Wapenhandelaar’ komt voor in Passage-dossier (UPDATE)