Tot drie jaar cel voor Arnhemse No Surrender-leden wegens afpersing

Guilio B. (43), voormalig chapter-president van motorclub No Surrender, is donderdag door de rechtbank in Rotterdam veroordeeld tot drie jaar cel wegens een zeer gewelddadige afpersingspoging van een kapper uit Hellevoetsluis in 2015. De eis twee weken eerder was vier jaar cel. Twee andere mannen van 37 en 56, waaronder ook een clublid van het Arnhemse chapter, werden veroordeeld tot drie en twee jaar cel.

Zware mishandeling

De Arnhemse Guilio B. krijgt de straf ook opgelegd voor een door hem bekende afpersing van een man uit Leidschendam in 2015. Freddy S. (37) uit Arnhem, die met een ander de kapper en zijn echtgenote mishandelde in Hellevoetsluis, in bijzijn van hun toen negenjarige dochter, werd ook veroordeeld tot drie jaar celstraf, conform de strafeis.

‘No cure no pay’

Ronald P. (56) uit Hellevoetsluis, de opdrachtgever van de incasso en ex-zakenpartner van de kapper, werd conform de strafeis veroordeeld tot twee jaar cel. Nadat er ruzie ontstond met zijn voormalige compagnon eiste Ronald P. een grote geldsom en verzocht via internet het malafide incassobureau De Harde Hand van medeverdachten het geld te incasseren bij de kapper op basis van ‘no cure no pay’.

Slagaderlijke bloeding

Het slachtoffer liep een slagaderlijke bloeding op toen twee mannen hem bij zijn woning om geld vroegen. Zijn vrouw werd bijna gewurgd toen ze de politie wilde bellen. Haar mobiele telefoon werd gestolen. Bij de woning van de kapper en zijn gezin is een sigaret gevonden met dna van Freddy S.. Wie de tweede overvaller was, is onbekend gebleven.