Tot levenslang veroordeelde Albanees gepakt

Een Albanees die op 9 mei op Schiphol is gearresteerd is verdacht van de liquidatie van een politiechef in de Albanese hoofdstad Tirana. Volgens De Telegraaf gaat het om Arben Frroku, die tot levenslang is veroordeeld.

 

BMW

Eind juli behandelt de Amsterdamse rechtbank zijn zaak, Frroku verzet zich tegen uitlevering. Op 24 februari 2013 werd in Tirana politiechef Dritran Lamaj (41) geliquideerd. De daders vluchtten in een geblindeerde BMW. In deze auto heeft de technische recherche later haren en vingerafdrukken van de Arben Frroku aan getroffen. Het was de derde moord op een politiefunctionaris in acht maanden.

Levensgevaar

Frroku noemt zich zakenman en is lid van de Christendemocratische partij. De Griekse politie arresteerde Frroku een paar uur na de moord in Thessaloniki. Frroku kwam op vrije voeten toen zijn hoger beroep werd behandeld. Toen hij werd veroordeeld tot levenslang was hij spoorloos.

De vraag is of Frroku zal worden uitgeleverd omdat Nederland niet uitlevert als er levensgevaar bestaat voor de betrokkene in het aanvragende land.