Tot levenslang veroordeelde spoorloos

De tot levenslang veroordeelde Libiër Hasèn Aksema (38) is door justitie op de Nationale Opsporingslijst gezet. Aksema kreeg in 2006 bij verstek een levenslange celstraf opgelegd voor de moord op zijn ex-vrouw Marisse van der Burg en het ontvoeren van hun destijds 2-jarige dochter.

Op maandag 9 augustus 2004 wil de 38-jarige Hasèn Aksema zijn dochter ophalen bij Marisse van der Burg in Goor. De twee zijn inmiddels geschieden na een relatie van ongeveer 4 jaar. In de woning van Marisse gaat het volledig fout.

Handlangers

Voor de ogen van haar dochtertje wordt Marisse mishandeld en wordt haar hoofd met  27 meter duct tape vastgebonden. De vrouw overlijdt later omdat ze geen schijn van kans heeft.

Met zijn nieuwe vriendin vertrekt Hasèn Aksema vervolgens naar het vliegveld in Brussel om het vliegtuig naar Libië te pakken. Daar zou de Libiër weer een andere Libische vriendin hebben. De Nederlandse, die Aksema eerst hielp met vluchten, gaat weer terug en wordt samen met een handlanger in ons land gearresteerd en veroordeeld. Hasèn Aksema wordt bij verstek ook veroordeeld. Tot levenslang.

Tripoli

Hasèn Aksema is nog altijd spoorloos en daarom heeft justitie besloten de man op de Nationale Opsporingslijst te zetten. Het vermoeden bestaat dat Aksmea en zijn dochter in de hoofdstad Tripoli verblijven. Dat bleek uit het televisieprogramma Opsporing Verzocht van dinsdagavond. 

Hieronder beelden van bewakingscamera's die van Aksma en zijn dochter zijn gemaakt.

{youtube}RaUQeu0gwVo{/youtube}