Tot vier jaar voor miljoenenfraude

De rechtbank in Utrecht heeft de 66-jarige Hans J. uit Soest veroordeeld tot vier jaar celstraf voor een miljoenenfraude. Ook zijn zoon en drie medewerkers werden veroordeeld. De mannen hebben een groot deel van investeringen van in totaal 24 miljoen euro weggesluisd.

In totaal investeerden honderden beleggers in de fondsen. Met de inleg zou vastgoed worden gekocht in Duitsland, en er werden hoge rendementen beloofd. Maar slechts een klein deel werd daadwerkelijk in het vastgoed geïnvesteerd, en de rest van het geld werd naar eigen rekeningen overgemaakt. Met dat geld kochten de daders volgens het OM dure auto’s.

Porsche in beslag genomen

Hans J. en zijn medeverdachten maakten professionele brochures om geïnteresseerde beleggers over de streep te trekken. Daarin stond onder meer dat er onafhankelijk toezicht zou zijn, maar in werkelijkheid was dat niet het geval.

In januari 2014 werden enkele woningen en bedrijfspanden doorzocht door de FIOD. Daarbij werden onder meer dure horloges en auto’s in beslag genomen, waaronder een Jaguar en een Porsche. Ook werd een vuurwapen gevonden.