Trailer Trash Travellers vs Zwolle: hard tegen hard

De gemeente Zwolle weerde de afgelopen twee weken de leden van motorclub Trailer Trash Travellers uit het centrum nadat de burgemeester een noodbevel had afgekondigd. De motorclub vindt dat ze veel te hard wordt aangepakt, en vergelijkt de acties van de gemeente met de jodenvervolgingen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De motorclub en de gemeente liggen al een tijdlang overhoop over het clubhuis van de Trailer Trash Travellers. De motorclub zit al een jaar of drie in Zwolle, maar moet van de gemeente uit het clubhuis omdat ze daar illegaal zitten. De motorclub gaat daarom de afgelopen weken naar het centrum van Zwolle, om daar ‘een kop koffie te drinken’.

De burgemeester wil de motorclub echter niet in het centrum, omdat uitgaanspubliek en horecapersoneel zou worden geïntimideerd. Daarom heeft de politie de afgelopen weken leden van de motorclub twee keer  met een noodbevel uit de binnenstad geweerd. De burgemeester bekijkt daarnaast extra opties, zoals een gebiedsverbod, schreef het regionale blad De Stentor onlangs.

‘Deze kant gaat het op’

Leden van de motorclub hebben nu op social media een pamflet geplaatst dat kennelijk door de gemeente in de horeca is verspreid. Daarin staat dat als er leden van de motorclub hun zaak binnenstappen, het personeel de leden op de huisregels moet wijzen en geen bier mag tappen.

De motorclub voegde daar een afbeelding aan toe van een café uit de Tweede Wereldoorlog, waarop staat dat Joden niet gewenst zijn. Ook werd er een gele davidsster op geplakt, waarop geen ‘Jood’ maar ‘Biker ‘ staat. ‘Deze kant gaat het op bij onze Brothers in Zwolle’, staat te lezen op de Facebookpagina van Trailer Trash Travellers Haarlem. ‘Dat gaat toch te ver.’

Deze kant gaat het op bij onze Brothers in Zwolle dit gaat toch te ver

Posted by Trailertrash-mc Haarlem on zaterdag 19 december 2015