Klacht Boulevard, Telegraaf tegen Meijering

RTL Boulevard en De Telegraaf hebben een tuchtklacht ingediend bij de Amsterdamse Orde van Advocaten tegen Nico Meijering. De advocaat van Estelle Cruijff zou de gedragsregels hebben overtreden door het ‘welbewust openbaar maken van feitelijk onjuiste beschuldigingen aan het adres van derden zonder wederhoor toe te passen en zonder dat de belangen van zijn cliënte daarmee gediend zijn’. Dat staat in de brief die de advocaat van de twee media naar de Orde heeft gestuurd.

Volgens Boulevard en De Telegraaf wekt Meijering de suggestie dat zij geen objectieve journalistiek zouden bedrijven. De advocaat diende namens Estelle Cruijff een klacht in tegen Bram Moszkowicz, die Cruijff eerder vertegenwoordigde in de zaak tegen haar vriend Badr Hari. Hij zou Boulevard en De Telegraaf hebben getipt over waar hij met Cruijff afsprak. ‘Dan verschenen er in die media foto’s en camerabeelden van de advocaat met cliënte, waarop zij helemaal niet zat te wachten’, aldus Meijering eerder.

RTL Boulevard en De Telegraaf ontkennen dat Moszkowicz hen heeft getipt. ‘Er zijn geen publicitaire spelletjes gespeeld en Moszkowicz was niet de tipgever. Elk bewijs van deze beschudigingen ontbreekt’, is er te lezen in de tuchtklacht.

Volgens Meijering tipte Moszkowicz niet alleen journalisten, maar rekende hij ook te hoge tarieven. Zo bracht hij 1500 euro in rekening voor een aantal reizen van en naar het Amstel Hotel. Het kantoor van Moszkowicz is ook in Amsterdam gevestigd.

Lees ook:

De eenzaamheid van Bram Moszkowicz

Klacht Estelle tegen Bram Moszkowicz

‘Moszkowicz blijft gewoon advocaat’

‘Carrière nog niet voorbij’