Tuinder niet meer verdacht van liquidatie (UPDATE)

De officier van justitie in Amsterdam heeft donderdagmiddag de 31-jarige man uit De Lier, die afgelopen zaterdag was aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie van Reduan Bakkali, heengezonden. Hij wordt niet meer verdacht van medeplichtigheid aan de liquidatie.

Dna

Volgens het Openbaar Ministerie heeft het politieonderzoek geen nieuwe aanwijzingen opgeleverd van mogelijke betrokkenheid bij de liquidatie. Het is nog niet duidelijk hoe zijn dna op een van de twee wapens die bij de vluchtauto van de schutter zijn gevonden terecht is gekomen. Dat zoekt de politie nog uit.

De overige drie personen die in het onderzoek naar de liquidatie zijn aangehouden zitten nog in volledige beperkingen, wat inhoudt dat ze alleen met hun advocaat contact mogen hebben. Mede daarom is het OM terughoudend met het geven van meer informatie over het onderzoek.

Een 31-jarige directeur van een een tropische plantenkwekerij uit De Lier was één van de drie aangehouden verdachten voor de liquidatie van Reduan B. de broer van kroongetuige Nabil. Er waren dna- sporen van de Westlander gevonden op een vuurwapen.

Sloot

Het gaat om één van de wapens die werden gevonden na de arrestatie vrijdagavond van de 41-jarige Shurandy S..

Buurtgenoten van de verdachte waren stomverbaasd, zij denken dat zijn dna door een toevallige overdracht op het wapen is terechtgekomen. De verdachte zou twee weken geleden de inzittende van een auto hebben geholpen die vlak bij het bedrijf van de man de sloot in was gereden. De bestuurder zou daarop op de vlucht zijn geslagen. Die werd later door de politie aangehouden.

Andere wapen

Behalve Shurandy S. (41) uit Hilversum die de schutter zou zijn geweest werd zaterdag ook een man uit Rijswijk opgepakt. Sporen van zijn dna zaten volgens het Algemeen Dagblad op een van de twee wapens die gevonden werden bij de vluchtauto van Shurandy S.. Het dna van de Lierenaar zat op het andere wapen. Met één van die wapens zou de liquidatie zijn uitgevoerd.

De onderzoeksrechter had eergisteren de voorlopige hechtenis van de man uit De Lier nog met drie dagen verlengd.

Zie de laatste berichten:

Vuurwapen liquidatie Bakkali gevonden (VIDEO)

Zwaar beveiligde uitvaart Reduan

Familie kroongetuige uit huis gehaald (VIDEO)