Tumult om Drake in Hells Angels hoodie

De Amerikaanse rapper Drake heeft op social media veel kritiek gekregen door op Instagram te poseren in een Hells Angels hoodie. De foto werd op 21 augustus op het Instagram-account geplaatst van rapper Travis Scott.

Op de afbeelding is Drake naast Scott te zien in een donkere hoodie met daarop in rode letters ‘Toronto’ en daaronder het logo 81 met de slogan ‘Support Downtown Big Red Machine’. De nummers 8 en 1 staan voor HA (Hells Angels).

‘Ongepast’

Drake is sinds 2013 ambassadeur van basketbalclub Toronto Raptors en in die hoedanigheid ook van de grootste stad van Canada. Mike McCormack, de president van de Toronto Police Association spreekt zijn zorgen uit over de normen en waarden van de rapper. Volgens McCormack is de foto een klap in het gezicht van professionele rechtshandhavers. ‘Hij kan legaal supporterskleding van de Hells Angels dragen als hij dat wil als een privéburger. Maar als je de hele stad vertegenwoordigt, inclusief burgers en politieagenten, vind ik het niet gepast. Als hij ambassadeur in Toronto wil blijven en de sleutel tot de burgemeester van de stad, John Tory, wil behouden, moet Drake beslissen of hij voorstander is van wet en orde of pro-misdaad.’

‘Idioot’

De foto waarop Drake in een Hells Angels Support Hoodie poseert kreeg ruim 1,1 miljoen likes. In reacties op Instagram wordt Drake “een idioot” genoemd die “een gewelddadige gang support die zich bezighoudt met drugshandel, martelingen en moord”. “Waarom zou je zo’n gang supporten?”

NL rappers in motorclubhesjes

Ook in Nederland poseerden rappers in motorclubhesjes of supportkleding. Zo stond de rapper Mini vorig jaar als lid samen met crimineel Greg Remmers op de foto in clubhesje van motorclub Caloh Wagoh. Ook rapper Kleine Viezerik (KV) poseerde in 2014 in een hesje van Satudarah supportclub Saudarah, terwijl hij anderhalf jaar later als rapper Rick V te zien is in een hesje van Alcatraz Wanted, een multiculturele supportclub van de Hells Angels. In de videoclip AWF Anthem rapt Rick V met MF Juice en leden van Alcatraz Wanted.