Tussen Henk Rommy en Harry W.

Getuige Harry W. mag maandag weer verder vertellen op het Passage-proces. Volgens Harry W. gaf Rommy aan Jesse R. en Mohamed R. opdracht in 1993 in Antwerpen een moord te plegen. In een verhaal over Henk Rommy in de papieren Nieuwe Revu komt W. deze week ook aan de orde. W. is door het Openbaar Ministerie wel als een “begunstigings-getuige” omschreven. In ruil voor zijn verklaring hoeft hij van het OM niet in voorlopige hechtenis. Komt hij daarom nu plots als een duveltje uit een doosje? Revu vermoed dat er nog wat anders speelt.

Volgens het blad had Harry W. nog een appeltje te schillen met Rommy, die hij ooit in de gevangenis van Scheveningen leerde kennen en met wie hij jarenlang zaken deed en vriendschappelijk omging.

Bronnen hebben het blad verzekerd dat er ‘oud zeer’ tussen W. en Rommy zit. W. zou een keer 30 kilo cocaïne hebben geript van een groep Chilenen, waarbij een dode zou zijn gevallen. Een deel van de opbrengst van die roof zou W. hebben ondergebracht bij R. maar deze was slecht van terugbetalen. Kortom: W. zou nog geld van van Rommy tegoed hebben, aldus ook een andere bron.

Is het verhaal. Inmiddels is al bekend dat Henk Rommy graag zijn zegje wil doen over deze affaire maar dan wel het liefst in Nederland. Rommy zit in de Verenigde Staten zeker nog een heel aantal jaren een straf uit voor xtc-handel. Hij kan die straf niet in Nederland uitzitten omdat hij niet in Nederland maar in Spanje voor die zaak is aangehouden.