TV-serie Mocro Maffia begint in oktober (VIDEO)

De nieuwe TV-serie Mocro Maffia wordt in oktober uitgezonden door Videoland. Belangrijke rollen zijn er onder andere voor de acteurs Daan Schuurmans, Achmed Akkabi en Nasrdin Dchar. Vertrekpunt van de serie is het boek Mocro Maffia van Wouter Laumans en Marijn Schrijver. 

De achtdelige TV-serie is fictie, niet alleen geïnspireerd op het boek, maar ook op recente gebeurtenissen in de Amsterdamse onderwereld. De regisseurs, Bobby Boermans en Giancarlo Sanchez, hebben hun eigen verhaal geconstrueerd. Of, zoals aan het begin van de serie wordt gemeld: ‘Deze dramaserie vertelt een fictief verhaal en heeft geen enkele relatie tot werkelijke gebeurtenissen. Elke overeenkomst met betrekking tot naam, karakter of achtergrond van bestaande personen berust volledig op toeval’.

Potlood

Mocro Maffia gaat over de drie beste vrienden Romano, Potlood en De Paus. Samen maakten ze de overstap van de kleine criminaliteit naar het grotere werk. Binnen no time hebben ze de hele cocaïnehandel in Amsterdam in handen. Door jaloezie valt de vriendengroep uit elkaar, waardoor ze lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. De Paus gaat samen met zijn oude schoolvriend Tatta de strijd aan met Romano en Potlood. Uit woede probeert de Paus een cokedeal van Romano te rippen. Als deze poging volledig mislukt en er twee doden vallen aan de kant van de Paus, neemt hij op een gruwelijke manier wraak. Dit zal het startschot zijn van een slepende bendeoorlog die veel slachtoffers kent en Amsterdam op zijn kop zet.  Aan alles voelt de uitgerangeerde misdaadjournalist en schrijver Rein de Kort dat dit wel eens het begin zou kunnen zijn van een groot verhaal en wellicht een volgend boek. Hij gaat op onderzoek uit in de Amsterdamse onderwereld.

Muis

Een van de acteurs in de serie is Oussama Ahammoud. Hij reageerde op een oproep op Instagram om mee te doen aan de casting van Mocro Maffia. Ahammoud had geen enkele acteerervaring, maar kreeg toch de rol van Muis. Tijdens de draaidagen moest hij nog 5 uur werkstraf voldoen in een buurthuis.

Niet blij

Tijdens een interview met de makers Thijs Römer en Achmed Akkabi in RTL Late Night, vertelde laatstgenoemde acteur dat de reacties op het plan van de verfilming over het algemeen positief waren, maar dat er bij de producenten van de serie enkele berichten waren binnengekomen van mensen die niet blij waren met de tv-uitzendingen. Akkabi wilde daar tijdens het interview met Twan Huijs niet verder op in gaan. De serie wordt vanaf 11 oktober op Videoland uitgezonden.