TV-ster Bill Cosby voor de rechter

De 79-jarige acteur en comedian Bill Cosby moet vandaag in Philadelphia voor de rechter verschijnen op verdenking van verkrachting. Tientallen vrouwen beschuldigen hem van seksueel misbruik, maar vandaag komt alleen de zaak van Andrea Constand (44) voor, een masseuse en ex-basketbalster uit Canada.

Cosby’s vrouw Camille en zijn kinderen hebben aangekondigd bij de rechtszaak aanwezig te zijn om hem te steunen. Ook zijn fictieve echtgenote in de tv-serie, Phylicia Rashad aka Claire Huxtable, staat achter Bill. Net als Keshia Knight Pulliam, die dochter Rudy Huxtable speelde.

TV-event

Cosby zou het slachtoffer in 2004 in zijn eigen huis hebben misbruikt. Hij moet zich nu voor een jury verantwoorden. De verwachting is dat dit proces, net als de zaak O.J. Simpson en de kindermisbruikzaak tegen Michael Jackson, een nationaal televisie-event wordt. Zijn advocaat Brian McMonagle geldt als een topjurist die tal van celebrities heeft verdedigd.

Drugs

Cosby gaf eerder toe dat hij in de jaren ’70 seks had met verschillende vrouwen, soms nadat hij ze drugs had gegeven. Maar dat zou vrijwillig zijn geweest, beweert hij. Bijna zestig vrouwen beweren dat ze door Cosby werden betast of zijn verkracht. Maar die aantijgingen zijn allemaal verjaard en kunnen dus niet meer voor de rechter worden gebracht.