Twaalf arrestaties door politie Antwerpen na onderschepping berichten

De gerechtelijke politie in Antwerpen heeft donderdag op basis van informatie uit de onderschepping van berichten van de server van Sky ECC twaalf arrestaties verricht in het criminele milieu.

door Joost van der Wegen

Schuldig

Justitie in Antwerpen laat weten dat er donderdag 12 aanhoudingen zijn verricht in het criminele milieu, tijdens huiszoekingen. Het gaat om verdachten die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan aanslagen, brandstichting, en bedreiging van mensen die in de haven werken. Het gaat om zowel uitvoerders, als opdrachtgevers van deze misdaden, laat ze weten in een persbericht.

Aanslagen

Concreet gaat het om drie aanslagen met granaten (waarbij er twee ontploften), een beschieting, het binnendringen in zijn huis en bedreigen van een havenmedewerker die een telefoon kreeg overhandigd waarop hij daarna bereikbaar moest zijn, het klemrijden en met een pistool bedreigen van een havenarbeider, en het gooien van een brandbom naar een woning.

Actie

De Antwerpse politie, afdeling ‘Agressie’, deed huiszoekingen, maar hield ook mensen in gevangenissen aan. Ook werd een minderjarige persoon gearresteerd. 130 politiemensen namen deel aan de actie. De Belgische Justitie meldt dat om lopende onderzoeken ging, waarbij informatie uit de hack van berichtenservers Sky ECC voor doorbraken zorgde. Bij de politieactie werden vijf cryptofoons aangetroffen.

De afgelopen weken nam de Antwerpse politie al ruim 27 ton aan cocaïne in beslag in de Antwerpse haven, naar aanleiding van onderschepte berichten uit de server van Sky.