Twaalf jaar cel geëist tegen broers voor moord op neef Stuart Markiet

Het OM heeft donderdagmiddag twaalf jaar celstraf geëist tegen de tweelingbroers Melvin en Kevin M. (28) die worden verdacht van de doodslag op hun neef Stuart Markiet (41) in Rozenburg, in 2015. Het motief zou mogelijk een buitenechtelijke affaire zijn die Schiedammer Stuart Markiet had met hun stiefmoeder.

Klauwhamer

Justitie stelt dat Stuart Markiet door de tweelingbroers met een klauwhamer op zijn hoofd is geslagen. Ook werd hij tegen de linkerzijde van het lichaam gestompt en getrapt. Dat gebeurde in een woning aan de Schieweg in Rotterdam. Het betrof het huis van de stiefmoeder van de tweelingbroers. Daarna werd het lichaam naar Rozenburg gereden en vervolgens gedumpt in de Nieuwe Waterweg. Melvin en Kevin M. leenden daarvoor de auto van de zoon van hun stiefmoeder. De politie trof later bloed in de kofferbak aan.

Buitenechtelijke affaire

Het motief voor de moord zou een buitenechtelijke relatie zijn die Stuart Markiet had met de stiefmoeder van de twee broers. Die waren daar ontstemd over. De broers ontkennen stellig. Het lichaam van Schiedammer Stuart Markiet werd op 22 april 2015 uit de Nieuwe Waterweg gevist bij Rozenburg. Markiet, vader van drie jonge kinderen, was vermist sinds 6 april toen hij op de fiets van huis vertrok in Schiedam-Oost.

Drie jaar voortvluchtig

Pas in december vorig jaar werd Melvin K. opgepakt nadat hij ruim drie jaar op de Nationale Opsporingslijst stond. Kevin M. werd in mei 2018 opgepakt op Schiphol. Ze doken onder in Bolivia en Peru nadat eerder een 28-jarig familielid uit Rotterdam was aangehouden. Deze man werd vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Drie getuigen uit de familiekring wezen de tweelingbroers aan als de daders.