Twaalf jaar cel voor Bob H.

De rechtbank van Utrecht heeft maandag de verdachte van de moord op Sandra Hazeleger veroordeeld tot twaalf jaar cel, dat is twee jaar lager dan was geëist. De rechtbank vindt het bewezen dat Bob H. tot twee keer toe met een vooropgezet plan en weloverwegen de keel van zijn partner heeft dichtgeknepen. H. (50) heeft bekend dat hij Hazeleger met een hondenriem heeft gewurgd, in februari, in een bungalow in Soesterberg. Maar hij zei in een opwelling te hebben gehandeld.

Vervolgens heeft hij het lichaam ergens in het bos bij Woudenberg gedump in een sloot.

Enkele dagen later wilde hij de auto waarin hij het lichaam vervoerde in brand wilde steken en hij werd betrapt door getuigen.

De straf is lager dan geëist omdat de rechtbank het belangrijk vindt dat H. verminderd toerekeningvatbaar moet worden geacht tijdens het plegen van de moord en dat hij oprecht berouw heeft getoond.

Of H. in hoger beroep gaat is nog onduidelijk.

De nabestaanden van Hazeleger hebben tijdens de behandeling van de zaak uitgelegd hoe rampzalig de moord op hun moeder voor de kinderen is. Ook hun vader is kinderen ontnomen. Ze worden zelfs gepest op school met hun vader. Voor de kinderen is het onderhouden van contact met hun vader een zware last omdat ze het heel spannend vinden. Ze hebben onder meer stress omdat ze bang zijn voor hun vader.

Hier het vonnis.

Hier alle berichten over deze moord.