Twaalf jaar geëist voor kanaalmoord

Voor de rechtbank in Alkmaar is tegen de 56-jarige Mario de K. uit Houten en twee medeverdachten twaalf jaar cel geëest voor hun rol in de moord op Freddy Sloterwijk (48). Diens lichaam werd op 30 augustus 2015 gevonden in het Wieringerrandkanaal in Noord-Holland, met over het hoofd een plastic zak.

 

Hij was mishandeld en door wurging om het leven gekomen.

Volgens het Openbaar Ministerie hebben twee ex-vrienden van Agnes de V. (52), de echtgenote van het slachtoffer, de moord beraamd en uitgevoerd. De derde verdachte is Jaap K. (74). Het motief was volgens het OM dat Sloterwijk vaak agressief en onhandelbaar was. Ook had Agnes de V. een relatie met Mario de K.. Dat leidt de officier van justitie uit sms-verkeer. Op computers zijn gegevens over zoekopdrachten gevonden die verband lijken te houden met het voorbereiden van een moord. Er zijn camerabeelden van Mario de K. die naar een camping bij de Afsluitdijk rijdt waar Sloterwijk zich bevond. Hoe Sloterwijk precies aan zijn einde is gekomen is volgens justitie duister gebleven.

De twee mannen zouden hem in een camper naar het kanaal hebben gereden en gedumpt. Agnes de V. heeft waarschijnlijk sieraden van Sloterwijk verkocht in Alkmaar verkocht op dezelfde dag als zij aangifte van vermissing heeft gedaan.

De uitspraak is op 26 oktober.

Zie ook:

Nieuwe verdachten in zaak Freddy Sloterwijk

74-jarige vast om dode man