Twaalf leden wietbende aangehouden

In een groot onderzoek naar een organisatie achter het faciliteren van wietkwekerijen heeft de recherche op dinsdag 21 mei en dinsdag 28 mei 12 mannen aangehouden, in de leeftijd tussen 26 en 69 jaar. Er werden invallen en doorzoekingen gedaan in woningen en (bedrijfs)panden in Den Haag, Delfgauw, Berkel en Rodenrijs, Delft, Nootdorp en Voorburg.

Growtent

In Delfgauw werd de complete inboedel van een loods in beslag genomen. In deze loods waren goederen opgeslagen die bestemd zijn om wietkwekerijen op te bouwen. Ook werd beslag gelegd op onder andere vijf panden, sieraden, dure horloges, kunstobjecten en  14 auto’s. In de laadruimte van een geprepareerde vrachtwagen werd hennep verpakt en geseald gevonden in een growtent zodat de wietgeur niet te ruiken was voor de omgeving.

Meer dan 42.000 wietstekken

Eerder werd in hetzelfde onderzoek in 2 zeecontainers in Zevenhuizen hardware aangetroffen die gebruikt kon worden voor het kweken van wiet. Ook heeft de politie tijdens het onderzoek 3 wietkwekerijen en 2 stekkenkwekerijen ontmanteld met in totaal 1382 hennepplanten, 42.564 hennepstekken en 480 gram henneptoppen.

Het onderzoek naar de bende werd in september 2018 gestart. Aan de invallen en doorzoekingen op 21 en 28 mei deden zo’n 80 politieagenten mee.