Eis twaalf jaar voor moordaanslag

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam heeft twaalf jaar gevangenisstraf geëist tegen Saïd El K. (28) wegens poging tot moord op Youssef Bensallam in de nacht van 27 juni 2012 bij de RAI in Amsterdam. Het slachtoffer zat te bellen in de auto, pal voor café The Corner, van de bekende crimineel Ruud H.. Hij liep een hoge dwarslaesie op, nadat hij getroffen werd door kogels. 

Vete

Het motief voor de aanslag zou liggen in een vete met onduidelijke oorzaak tussen de verdachte en het slachtoffer, die beiden in het criminele milieu van Amsterdam-West verkeerden. De 28-jarige El K. is op straat in Amsterdam-West met zijn tweelingbroer bekend de Twins. Het slachtoffer verkocht voor de aanslag een paar harde klappen met de vlakke hand aan El K.

Karim

Volgens de officier van justitie is er een overvloed aan bewijs. Zo is de verdachte te zien op bewakingsbeeld en staat er een afdruk van zijn hand op de auto van het slachtoffer. El K. werd later in de zomer van 2012 aangehouden, nadat de politie anonieme informatie binnen had gekregen en telefoons had getapt. Bensallam was een goede bekende van overvaller Karim el M. die enige tijd op de Nationale Opsporingslijst stond.

Popeye

De verdachte ontkent op enige manier betrokken te zijn geweest bij de aanslag. Volgens de website Crimescene.pro was Saïd El K. enkele weken voor de aanslag doelwit van een aanslag door Karim el M. en Youssef Bensallam. Hij werd gewaarschuwd door Anouar "Popeye" B. die inmiddels zelf is aangehouden als verdachte voor betrokkenheid bij de liquidaties in de Staatsliedenbuurt. B. is een bekende van het Bensallam, van de één van de mannen die een aanslag op El K. wilden uitvoeren en van Saïd El K. zelf.

De broer van Saïd el K. is volgens de website door de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) gewaarschuwd dat hij op de nominatie staat te worden doodgeschoten.