Twee aangiftes tegen Alec Kuipers

Tegen Alec, de 18-jarige zoon van No Surrender-captain Henk Kuipers, hebben twee personen aangifte gedaan van mishandeling en gijzeling. De politie onderzoekt ook een derde mogelijk slachtoffer. Dat heeft het Openbaar Ministerie aan verschillende media bevestigd.

Emmen

De feiten zouden zich hebben afgespeeld in Emmen, de woonplaats van de verdachte. De Telegraaf meldde eerder al dat de zoon tieners zou hebben afgeperst. Alec Kuipers is begin november opgepakt op verdenking van afpersing, wederrechtelijke vrijheidsberoving en openlijke geweldpleging. Het zou gaan om afpersingen in de sfeer van de drugshandel.

Volgens De Telegraaf ziet het Openbaar Ministerie in de zaak geen betrokkenheid van No Surrender, waar Alec Kuipers lid van is. Er is ook een 20-jarige medeverdachte.

Mishandeld

De jongen zit momenteel in voorlopige hechtenis, de beperkingen zijn opgeheven. Dat betekent dat het Openbaar Ministerie en zijn advocaat mogen praten met de media. Het OM zei tegen het Dagblad van het Noorden dat de twee verdachten de slachtoffers op 25 oktober en 16 november op verschillende momenten tegen hun zin hebben meegenomen naar locaties in Emmen en dat zij daar mishandeld zijn.

Sussen

Roy van der Wal is de advocaat van de zoon van Kuipers. Hij zei tegen het DvhN: ‘Mijn cliënt ontkent. Hij werkt mee aan het onderzoek en heeft verklaringen afgelegd. Aanvankelijk heb ik hem geadviseerd om niets te zeggen. Ik wilde eerst de stukken zien. Toen ik die na een paar dagen had, heeft hij volledige openheid van zaken gegeven. Op basis van het dossier weet ik zeker dat zijn verhaal klopt.’

Volgens Van der Wal heeft Kuipers juist geprobeerd om een bedreigende situatie te sussen: ‘Hij probeerde escalatie te voorkomen en is tussenbeide gekomen.’

Vader Henk Kuipers schrijft op Facebook uit te gaan van de onschuld van zijn zoon.

De voorgaande berichten:

No Surrender: ‘Bedreiging is onzin’

Politie voert ‘stopgesprekken’ met No Surrender

No Surrenderbaas Henk Kuipers: ‘Triest genoeg’

No Surrender-voorman niet blij met kritiek

‘Ik hoor de leiding van No Surrender liegen’