Twee aanhoudingen in moordonderzoek Amsterdam-Noord

De politie heeft maandag en dinsdag twee aanhoudingen verricht in het onderzoek naar de gewelddadige dood van een man op de Distelweg in Amsterdam-Noord. Daar werd in september 2021, op een braakliggend terrein, een overleden man aangetroffen. De recherche is bezig met een grootschalig onderzoek in deze zaak. De identiteit van het slachtoffer is bekend, het is een man van Poolse afkomst van 42 jaar, die woonde in Amsterdam.

Voorbijganger

Agenten namen op 20 september rond 17.30 op de Distelweg een kijkje op een bouwterrein, na een melding van een voorbijganger. Er werd een man aangetroffen die al was overleden. Op dat moment hield de politie nog met alle scenario’s rekening. Inmiddels is duidelijk dat het overlijden een niet natuurlijke dood betrof. De twee aangehouden mannen zijn verdacht van moord- of doodslag.

Brand

Het onderzoeksteam hield er rekening mee dat de dood van de man mogelijk verband hield met een brand die heeft heeft gewoed op dezelfde locatie op de Distelweg, op vrijdagavond 17 september.

De twee verdachten komen uit Amsterdam. Zij zitten op dit moment in alle beperkingen en worden donderdag voorgeleid aan de rechtercommissaris. De recherche zet het onderzoek nog voort en heeft nog andere verdachten in beeld.